Yrd.Doç.Dr. M. Reza NOFAR

90-212-285-3427
E-posta: nofar@itu.edu.tr

Akademik:

Yrd. Doç. Dr.: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, İstanbul Teknik niversitesi, (2015-...)
Doktora Sonrası Çalışma: Kimya Mühendisliği, Montreal Teknik ve McGill Üniversitesi, Montreal, Kanada, (2013-2015)
Doktora (Ph.D.) :
Toronto Üniversitesi, Makina Mühendisliği, Toronto, Kanada, (2009-2013)
Araştırma Görevlisi: Canada National Research Conceal (CNRC), Montreal (Boucherville), Kanada, (2008-2009)
Yüksek Lisans (M.Sc.) :  Concordia Üniversitesi, Makina Mühendisliği, Montreal, Kanada, (2006-2008)
Lisans (B.Sc.) : Sharif Teknoloji Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Tahran, İran, (2001-2005)

İlgi Alanları:

Proses ve Üretim: Yenilikçi Biyopolimerler, Polimer Harmanları, Polimer Kompozitler, Çok Fonksiyonlu Polimer Nanokompozitler ve Polimer Köpüklerin Geliştirilmesi

Malzeme Karakterizasyonu: Fiziksel ve Mekaniksel Özellikler, Morfoloji ve Yapı Analizi, Kristalizasyon Analizi, Reoloji ve Arayüzey Özellikleri, Köpük Davranışları, Termal ve Elektriksel Özellikler

Mühendislik Uygulamaları: Çevre dostu malzeme uygulamaları (inşaat, ambalaj, yastıklama, ısı ve ses yalıtımı, vb.) ve biyomedikal amaçlar (biyosensörler, iskele, doku mühendisliği, vb.) için ileri biyopolimer sistemlerin geliştirilmesi.
Paketleme, inşaat, otomotiv, havacılık, elektrikli cihazlar, enerji dönüşümü / depolama, elektromanyetik kirlilik kontrolü ve yapısal sağlık izlemeleri gibi uygulamalara yönelik polimer ve (nano) kompozit esaslı hafif çok fonksiyonlu yapıların geliştirilmesi.

Diğer Bağlantılar: